Geçen hafta Sayın Valimizin güzel yürekli eşi bayan KIZILCIK, yine muhteşem bir geceye imzasını attı. Gecenin seçkin konukları ise yarının umudu olan gençlerdi.

       Böylesi güzel bir gecede amaç, “Eğitimde Bende Varım Derneği”nden burs alan yaklaşık 200 lise öğrencisinin hem yıl sonu başarısını kutlamak hem de yaz tatiline güzel bir moralle uğurlamaktı.

       Bu özel geceye ben de davetliydim ve hep birlikte çok güzel bir zaman geçirdik.

       Bayan Kızılcık, her etkinliğinde göstermiş olduğu başarıyı bu şölende de yine profesyonelce sergilemişti ve gece tek kelimeyle muhteşemdi.

       Davetiyeler çocukların adına basılmış ve bizzat kendilerine ulaştırılmıştı. Bu ince düşünce çocukların pek bir hoşuna gitmişti. Çünkü hepimizin de bildiği gibi evlerimize gelen davetiyeler genelde evin reisi konumundaki kişilere yazılır ve verilir. Bu nedenle davetiyede öğrenci isimlerinin yazılmış olması onları hem şaşırtmış hem de mutlu etmişti. Bu hassasiyet gençlerin kendilerini daha önemli bir birey olarak da görmelerine vesile olmuştu. Yani davetiyeye bir miktar da güven eklenmişti. Sonuçta saymak ve sayılmak vardı ve anlayacağınız herkes halinden pek bir memnundu.

       Geceden memnun olmamak için hiç bir neden de yoktu. Yani tabiri yerinde ise ‘yok yoktu.’

       Söz vardı. Saz vardı. Sanatçısı vardı. Yemeği ve içeceği vardı. İlin protokolü ve basını vardı. Çok güzel de bir mekanı vardı. Tüm bunların yanında bir de İlimizin Sayın Valisi Dr. Recep KIZILCIK ve gecenin mimarı bayan KIZILCIK’ın, sıcak ve içten sevgisi vardı.

       Başarı için motivasyonun ne denli önemli olduğunu iyi bilen bayan KIZILCIK, dönem boyunca çocukları hiç yalnız bırakmadı. “Alın bu bursu ne haliniz varsa görün” demedi. Yeri geldi tatile gönderdi yeri geldi kayağa gönderdi, kampa gönderdi. Beş yıldızlı otellere gönderdi. Yeri geldi evlerine tek tek gidip onları dinledi onlarla güldü ve onlarla ağladı. Onları pikniğe götürdü. Çeşitli hediyelerle onları hem sevdi, hem sevindirdi.

       Sayısını ne bizim ne de kendisinin hatırlayamadığı yüzlerce çocuğa annelik yaptı ve yapmaya devam ediyor.

       Böylece bir ders yılının sonu yaklaştı ve Bayan Kızılcık, her zaman olduğu gibi onları yine yalnız bırakmadı.

       Güzel bir moralle gençleri tatile uğurladı ve bir dahaki ders yılında yine yanlarında olacağının da güvenini verdi.

       Yakın bir zamanda güzel bir geceye daha imza atacak olan Bayan Kızılcık,  ‘El ele verelim evlendirelim’ projesiyle sözünü verdiği ilk düğünü de gerçekleştirecek.

       Sema hanım şölen boyunca hiç bir masayı atlamadan tüm öğrencileri tek tek ziyaret etti. Şarkılarla ve türkülerle onlara eşlik etti. Hep birlikte halaylar çekildi. Gençlerde büyük bir coşku ve heyecan vardı.

       Sevinç çığlıkları içerisinde halay çeken gençleri gösteren Bayan Kızılcık, gülen yüzler için “işte mutluluğun resmi bu” dedi.

       Evet, bu bir başarıdır ve komplekse kapılmadan alkışlanacak bir başarıdır.