Hepimizin zaman zaman kullandığı ve bildiği bir söz vardır: Hani derler ya! ‘geçiyordum uğradım’…

 

       Ben de, Vali konağının önünden geçerken, Sayın Valimizin eşi Bayan Kızılcık’ ın acı bir kahvesini içmek için, herkese açık olan konağın zilini tatlı tatlı çaldım…

 

       Salona alındığımda, güzel bir sürpriz ile karşılaştım. Bayan Kızılcık bütün kurum müdürlerimizin eşleri ile güzel bir sohbet halindeydi.

 

       Bana gösterilen yere oturup, herkesle merhabalaştıktan sonra bu güzel toplantının bir de anlam ve önemi olduğunu  öğrendim.

 

       Bayan kızılcık yine güzel bir proje düşünmüş ve bu projesini kurum müdürlerimizin eşleriyle paylaşıyordu.

 

       El ele verip bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmeleri için neler yapılması ve yapmaları  gerektiğiyle ilgili açıklamaları büyük bir heyecanla anlatıyordu.

 

       Gözlerinde yine o tanıdık pırıltı vardı. Yardım elini uzatmak ve başarmak…

 

       Projeye gerekli hassasiyetin, neden gösterilmesi gerektiği konusunda  açıklamalar yapmakta, beklentilerindeki önemin de  altını çizerek bu projede var mısınız?  diye de görüş almaktaydı.

 

       İşte yeni proje “ EL ELE VERELİM, EVLENDİRELİM”

 

       İsminden de anlayacağınız üzere bu projenin konusu  evlilik. Projenin amacı ise maddi imkansızlıktan dolayı evlenemeyenlere. Allah rızası için  bir dost eli uzatmak.

 

       “İki gönül bir olunca samanlık seyran olur” atasözünü sanırım bilmeyenimiz yok gibi. Fakat günümüz koşullarında maalesef  iki gönül bir olunca samanlık seyran filan olmuyor… kaldı ki, samanlıklar bile  yok denecek kadar az. 

 

       Gönüller bir olabiliyor  belki ama, seyran samanla ve gönülle  olmuyor. Samanlığı seyrana çevirmek için maddi imkana  ihtiyaç duyuluyor. Bir ev tutulması, samanlığa kap kacak konması  ve ufakta olsa bir şenlik olması gerekiyor…

 

       Haa! Bir de şu malum evlilik masraflarının yanında, hala bu devirde istenen başlık parası da cabası…

 

       Maalesef,  iki gönül bir olmuş ama seyran olamayan ve olmayı bekleyen bir çok insan vardır. Uzanacak bir dost eli beklemektedir. 

 

       Bayan Kızılcık bu projeye yönelik müracaatların değerlendirmesini bizzat kendisi yapacaktır. Bu konuda kapısının herkese açık olduğunu söyleyen Sema Hanım, bu

 

projeyi  başarmakta kararlı ve inanıyorum ki, eğitimde bende varım kampanyasında göstermiş  olduğu başarıyı bu projede de yakalayacaktır.

 

       Ve  yine inanıyorum ki, duyarlı olan halkımız da imkanı ölçüsünde bu projeyi destekleyecektir.

 

       Kurum müdürlerimizin eşleri  “Bir el de benden” diyerek bu projeye gerekli desteği vereceklerini ve en kısa zamanda yapacakları düğünlerle sevinip sevindireceklerini söyleyerek, konaktan güzel bir sevinç ve heyecanla ayrıldılar.

 

       Bu arada, Bayan Kızılcık profesyonel konukseverliğiyle, misafirlerinin gönlünü fethetmeyi de ihmal etmedi ve böylece güzel bir projenin de ilk adımını günün sonuna doğru atmış oldu.

 

       Gönülden sevip de evlenemeyenlere, mutlu olmak benim de hakkım ama ahhh! Şu! yoksulluk diyenlere…

 

       işte sizlere Bayan Kızılcık’ tan “EL ELE VERELİM, EVLENDİRELİM” müjdesi ve projesi…