Bir gazetenin ömrü ve başarısı  okurun güvenini ve saygısını kazanabildiği ölçüdedir.

 

Bunu başarabilmesinin ön koşulu da doğru bilgi aktarımından geçer. Doğru haber bazı kesimleri zaman zaman kızdırsa ve tüm şimşekleri gazete üzerine çekse bile yine de ilkeli duruş  uzun dönemde en geniş okuyucu kitlesine ulaşmanın en kesin yoludur.

 

Doğru bilgi  aynı zamanda gazetelere ve gazetecilere olan güvenin de oluşmasındaki anahtar kavramdır. Özellikle medyanın kaçıncı güç olduğunun tartışma konusu yapıldığı bir dönemde doğru bilgi aktarımını hafife alıp yabana atmamak lazım. Bu da özgür düşünebilen ve yazabilen bir medyadan geçer. Böyle bir anlayış  demokratik bir toplumu da beraberinde getirir.

 

İlimizde de doğru habercilik ilkesiyle hareket eden yerel yayın organlarımız bulunmakta ve güzel işler de başarmaktadırlar.

 

İşte bu yayın organlarından biri. Batman Çağdaş Gazetesi…

 

Yıl, 02.03.1984. Yani Batman Çağdaş Gazetesinin  okurlarına merhaba diyerek bu arenada ben de varım deyip başarılı bir yolculuğa çıktığı gün.

 

Gazeteyi, bugün rahmetle andığımız merhum Enver Arslan  kurmuş. O dönemde 8 çalışanıyla  çok zor koşullarda okuyucusuna hizmet vermeye çalışmış.

 

Zor koşullar diyorum, çünkü o dönemde hem sıkıyönetimin olması, hem de bugünkü modern teknolojinin yerine el dizgisiyle gazetenin çıkarılması gibi durumlar göz önünde bulundurulduğunda yaşanılan sıkıntıları tahmin etmek hiçbirimiz için zor olmasa gerek…

 

O dönemlerde Salı ve Cuma olmak üzere haftada iki gün çıkan gazete, 1987 yılında günlüğe dönerek haftanın 6 gününde gazete çıkarmaya başlamış.

 

Batman Çağdaş Gazetesi 1992 yılında elim bir trafik kazasında gazetenin kurucusu Enver Arslan’ ı  kaybetmiş…

 

Çağdaş Gazetesinin başarı bayrağını bu kez kardeşi yani yazı işleri müdürümüz Arif Arslan devralmış.

 

Arif Arslan kendine  inandı, okuyucuları da ona… bu inanç çok güzel başarıları da beraberinde getirdi. Hakkında bir çok davalar açıldı, fakat ilkeli duruşunu hiç değiştirmedi. Bu duruş ona, bir o  kadar  ödülü de beraberinde getirdi.

 

İlk kurulduğu yıllarda günlük 500 ile 700 arasında baskı yapan Batman Çağdaş Gazetesi bugün ise yerelde 2 binbeşyüz  tiraj yapmakta  ve internet sayesinde de dünyanın dörtbir yanında okunmaktadır.

 

20 çalışanıyla doğru haber ilkesinden şaşmadan okuyucusuna hizmet vererek dimdik ayakta durmaktadır.

 

Sevgili okurlar,

 

Bugün Batman Çağdaş Gazetesinin kuruluş yıldönümü yani doğum günü.

 

Böyle anlarda genelde anlatmak istediklerimizi daha iyi vurgulayabilmek için özlü sözlere sığınır kendimize uyan birini seçiveririz. Yani kısacası tarihe yön veren devlet adamlarının, din adamlarının komutanların ve meşhur filozofların söylemiş oldukları bu güzel incilerden biri dökülüverir ağzımızdan…

 

 24 yılını geride bırakan Batman Çağdaş Gazetesini, ünlü şair ve yazar Ziya Gökalp’in güzel bir özdeyişiyle tanımlamak ve kutlamak istiyorum.

 

Derki, Ziya Gökalp;

 

“Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak,  hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur.”

 

24 yılını geride bırakan Batman çağdaş gazetesi ve bu süre içerisinde 55 ödüle layık görülen çağdaş gazetecilik anlayışıyla ilkeli bir duruşu olan Sayın Arif Arslan için de başarıdan söz etmemek büyük bir haksızlık olur.

 

Tebrikler Sayın Arslan, tebrikler Batman Çağdaş gönüllüleri…