Vali Ahmet Deniz’in bir süredir başlattığı dikkat çekici kampanyalar var.
Duayen gazeteci Yavuz Donat, Batman’daki kampanyaları köşesine konuk etmişti.
-Organ bağışı kampanyası
-Okul öncesi anaokul
-Batman her yerde okuyor
...Ve sigara bırakma kampanyası...
Bu dört kampanya da Batman’da tüm hızıyla sürüyor.
Dün ‘Dünya sigarayı bırakma’ günüydü.
Sigarayı bırakma günü arifesinde Bekirhan belde Belediye Başkanı Zeki Demir, 15 personeliyle birlikte sigarayı bıraktığını açıklıyordu.
Aynı gün akşam saatlerinde okuma kampanyasının yapıldığı bir otelin salonunda bazı gençler, ceplerindeki sigarayı Vali Deniz’e teslim edip ‘Biz de sigarayı bıraktık’ diyorlardı.
Yaklaşık yedi aydır görev yaptığı Batman’da örnek kampanyalarıyla adından söz ettiren Vali Deniz’in, ‘sigarayı bırak’ şiirisi ise tek kelimeyle mükemmel.
Neler diyor şiirinde Vali Deniz;
“Yıllardır sigara içiyorsun ne oldu? Zehir gibi nikotin ciğerlerinde doldu. Geleceği ümitle beklerken, gülbenzin sarardı, soldu. ‘Ah, vah’ desen geri gelmiyor hayat. Kaybettiğin sağlığına iyi bak. Bunlardan ders çıkar, sigarayı sende bırak...”
Vali Deniz’in, ‘sigarayı bırakma’ kampanyasına artık her yerde uyuluyor.
“Dünya sigara bırakma günü”nde Vali Deniz’den anlamlı bir mesaj daha;
“Bu zehire karşı sen de iradene sahip ol ve sigaraya teslim olma. Tüm vatandaşlarımıza ‘sigarayı sende bırak” çağrımıza kulak vermeye ve destek vermeye davet ediyorum...”
Batman bir yandan organ bağışında bulunuyor, bir yandan okuyor ve sağlığını daha iyi düşünmek için de ‘sigaraya hayır’ diyen tiryakilerin bir bir kampanyaya katılması takdirliktir.
Bu önemli kampanyaların, artık geçmişteki gibi kağıt üzerinde kalmaması önemli...