E-GAZETE

Almanya’ya bilet kestiği gün mayına kurban gitti

Almanya’ya bilet kestiği gün mayına kurban gitti

02 Ağustos 2010 Pazartesi 17:29
** Almanya’nın Minden kentinde oturan 45 yaşındaki Sofi (Sıddık) Özdemir, 15 gündür kaldığı Batman’da 7 yaşındaki oğlu Roni’yi sünnet ettirdi. Havaların aşırı sıcaklığından ağabeyinin biletinin erken kesilmesini istediğini belirten Sabri Özdemir, “Ağabeyimin kalması için ısrar ediyordum ama o ortamın iyi olmadığını ve tekrar Avrupa’ya dönmek istediğini söylüyordu. 8 Ağustos’ta Almanya’ya gidecek biletini kesmiştim. Diğer ağabeyim Salih’i de 10 Ağustos’ta tatile gönderecektim. Şimdi geride öksüz kalan 4 ailenin yükü de sırtıma yüklendi” dedi.
** 1992 Seçimlerinde SHP ile HEP ittifakında ağabeyi Salih Özdemir’i 54 oyla Milletvekilliğini kaybettiğini söyleyen Sabri Özdemir, “O, yıllarca demokrasi mücadelesi verdi. Kimse ile bir sorunu yoktu. Uğruna mücadele verdiği bir davada böyle bir olayda ailemizden 3 canın gitmesi acımızı derinleştirdi” diye konuştu.
“ALMANYA’DAKİ AĞABEYİM DAHA FAZLA DAYANMAMIŞTI”
3 Ağabeyini mayına kurban veren işadamı Sabri Özdemir, olayın şokunu atlatamadıklarını söyledi. Cumartesi günü ağabeyi Sofi (Sıddık) Özdemir’e Almanya’ya bilet kestiğini belirten Özdemir, “Oğlu Roni’yi sünnet için Batman’a getirmişti. Bir ay süreliğine izine gelmişti ama yörede ortam ve havanın aşırı sıcaklığından Sofi ağabeyim, bir an önce Almanya biletinin kesilmesini istemişti. Ben de 8 Ağustos’ta ikisinin biletini kesmiştim” dedi. Cumartesi gecesi Demirbilek köyüne yakın Güney Raman petrol sahasına düzenlenen baskında çıkan yangını söndürmeye giderken, eski Baro Başkanı Sedat Özevin’e ait arabanın mayına çarpmasıyla Salih, Sofi ve Sadi Özdemir kardeşler ile Baro eski Başkanı Sedat Özevin yaşamlarını yitirmişti. Ağabeyi Sofi’nin uzun yıllar Danimarka’da yaşadığı ve son yıllarda Almanya’nın Bielefeld kenti yakınlarındaki Minden’e  yerleştiğini söyleyen işadamı Sabri Özdemir, “Ağabeyim Sofi’yi Avrupa’dan köyümüze götürmek istiyordum. O, sürekli başsağlığı ve taziyelere katılınca bezmişti. Oğlu Roni’yi sünnet için buraya getirmişti. Havanın aşırı sıcaklığı ve gördüğü karışık ortam hoşuna gitmemişti. Olay günü, gündüzü ağabeyim Sofi’ye, 8 Ağustos’ta Almanya’ya bilet kestim. Salih ağabeyimi de 10 Ağustos’ta Antalya’ya tatile gönderecektim. Şimdi de o dehşet olayın şokundayız” dedi.
“4 AİLENİN YÜKÜ OMUZLARIMDA”
İşadamı Özdemir, 4 ailenin yükünün omuzlarına yüklendiğini de ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salih ağabeyimin 5’i kız 6, Sadi ağabeyimin de 5 erkek, Sofi ağabeyimin ise 1’i erkek, 1’i kız, ve kardeşlerim kadar yakın aile dostumuz  Sedat Özevin’in de 3 çocuğu var. Bu 4 ailenin de yükünü artık ben kaldıracağım. Büyük bir yükün altına girdim. İşim çok zor. Fakat son iki yılda kendimi köye adayan ve Raman dağının zirvesinde ormanlık alanı kuran Salih ağabeyimin adını o alanda yaşatacağım. Ormanlık alana fıstıkçılık dahi planlıyordu. O, bu düşünü gerçekleştiremedi. Fakat ben o’nun kaldığı yerden projelerini tamamlayacağım. Adını da o ormanlık alana vereceğiz.”
“92’DE 54 OYLA MİLLETVEKİLLİĞİNİ KAYBETTİ”
SHP ve HEP ittifakında ağabeyi Salih Özdemir’in 54 oyla Batman Milletvekilliğinden olduğunu da belirten Özdemir, şöyle devam etti : “Ağabeyim yıllarca demokrasi ve barış için mücadele etti. O hümanistti ve herkesi seviyordu. O dönemlerde tercihli Milletvekilliği uygulamasından 54 oy gibi az bir farkla seçilemedi ama, yıllarca zor dönemde partide her görevi üstlendi. 30 yıllık mücadelesinde işkence ve cezaevi gördü. Böyle bir eyleme kurban gitmesinin derin üzüntüsü içindeyiz. Her zaman sorunun çözülmesi için barış isteyen Salih ağabeyimin yanı sıra İHD Şube Başkanlığı görevini yürüten diğer ağabeyim Sadi Özdemir de, İnsan Hakları savunuculuğunu zor dönemde yaptı. Ağabeyim insan hakları ihlallerini gündeme getirdi. Büyük sıkıntılara göğüs geren 3 ağabeyimi de mayına kurban vermenin şokundayız.”

Bu haber 3830 kez okundu
Yükleniyor...
Yorumlar yüklenirken lütfen bekleyiniz...