İlahi adalete inanıyorum…

İlahi adaletten asla şek ve şüphe duymuyorum…

Bir gün mutlaka tezahür eder. Adaletin gecikmesi bizim sabırsızlığımızdandır diye düşünüyorum..

Bazen beşer çaresiz kalıyor, bir de bakıyorsunuz ki doğa devreye girmiş…

Doğa ‘sünetullah’ demektir. Yani Allah’ın kanunları…

Kainattaki her şey muhteşem bir ahenk içerisinde hareket ederken, tek bir yaratıcının varlığını göstermektedir.

Zerreden küreye, en küçük moleküller ve atomlardan en büyük galaksi ve sistemlere kadar her şey bir yaratının iradesiyle hareket halindedir. Bir düzensizlik göremezsiniz…

Bu kısa değerlendirmeyi niçin mi yaptım?

Allah’ın hikmetinden sual sorulmaz diyor ve yine Allah en iyisini bilir ama Hasankeyf’teki son gelişme bana yukarıdaki satırları yazdırttı…

Ilısu Barajı’na karşı çıktık, bunun doğaya bir müdahale olduğunu söyleyip durduk. Ancak gücümüz yetmedi…

Baraj duvarları yükseltildi, antik kent Hasankeyf’teki tarihi dokuya zararlar verildi. En zayıf ve aciz olduğumuz bir süreçte, Hasankeyf’te büyük iş makineleri devreye sokuldu.

Sonra önceki gün baktık ki sular yükselerek araçları perişan etmiş…

Gazetemizdeki, ‘Dicle’de sular yükseldi, setler çöktü’ başlıklı haberi bilginize sunayım: “

Dicle nehri kıyısında Hasankeyf'teki bazı tarihi eserlerin geçirileceği yeni köprü ayakları için yapılan setler çökünce, iş makinaları da su içinde kaldı. Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te taşınacak bazı tarihi eserlerin geçiş güzergahı konumundaki yeni köprü yapımının sürdüğü Dicle nehrinde su seviyesinin yükselmesi, iş makinalarının masur kalmasına neden oldu. Dün sabah saatlerinde su seviyesinin birden yükselmesi yapımcı firmaya ait bazı iş makineleri su ortasında kaldı. Batman barajının yanı sıra bölgedeki akar suların son yağışlarla birlikte su seviyesini yükselttiği Dicle nehrinde, çalışan bazı firmalara ait ağır tonajlı araçlar devrildi, çalışanları Allah korudu. DSİ Batman Şube Müdürlüğü yetkiilleri, Batman barajının iki gündür üretimde olduğunu belirterek, "Batman barajı kapakları açılmadı. Çünkü barajda üretim çalışmaları sürüyor. Su seviyesinin yükselmesi diğer akarsular ile yağışlardan kaynaklı olabilir" dediler. Öte yandan kurtarma ekipleri, geç saatlere kadar suda mahsur kalan araçlar için çalıştıkları gözlendi.”

Haber böyle. DSİ yetkilileri, baraj kapaklarının açılmadığını belirtirken, su seviyesinin yükselmesinin diğer akarsular ve yağışlardan kaynaklanabileceği görüşünü savunmuşlar.

Hangi diğer akursular, hangi yağışlar? Ne zaman böyle etkili yağış oldu?

İlahi adalete inanıyorum. Allah’ın hikmetinden sual sorulmaz diyorum…

Bizim gücümüz yetmedi, doğa gücünü mü gösterdi acaba?..

“BURASI BATMAN, BURADA KÜFÜR YOK”

Çoktandır hakkında değerlendirme yapmak istediğim bir gelişme yaşanmıştı. Ancak unutkanlığımdan aldığım notlarla yeni karşılaştım.

Bilgisayarımın bir köşesine aldığım notlarda, yerel basının o güzel gelişmeyi yeterince değerlendiremediği şerhini koymuştum.

Batman’ımız açısından, olumlu tanıtımı cihetinden güzel bir gelişme olduğu için bu konuda bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Uzun süredir futbol sahalarımızda, Petrolspor maçlarında ‘Burası Batman, Burada Küfür Yok’ kampanyası yürütülüyor. Valimiz Sayın Ahmet Deniz’in öncülük ettiği güzel çalışmalardan birisi kentimize sporda centilmenlik ödülü olan “Fair-Play” ödülünü kazandırdı…

Sayın Valimizin, Batman’da sigaraya karşı yürüttüğü güzel çalışmasını nasıl desteklemişsem, spor sahalarında küfür meselesine karşı kampanyasını da destekliyorum.

Aldığım notlarda, Sayın Valimiz ve Batman-Petrolspor Başkanımız Sayın Ekrem Konaç’ın, İstanbul Aydın Üniversitesi ile N90 Sport Bussines’in ‘yılın fair play’ ödül törenine katılarak kentimizin adını güzel bir gelişme ile duyurmalarına gerçekten çok sevindim. Konumuzla ilgili gazetemiz haberinden bir spot: “N90 Sport ile İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) tarafından her yıl düzenlenen ‘Yılın Spor Adamları’ yarışmasında ‘Yılın Fair Play Taraftarları’, Batman Petrolspor taraftarları seçilirken, yılın Fair Play kulübü ise ise Batman Petrolspor Kulübü seçildi. Önceki gün İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen N90 SPORT-İAÜ 2017 Spor Ödülleri törenine katılan Vali Deniz, Batman Petrolspor taraftarları adına ‘Yılın Fair Play Taraftarlar Ödülünü’ alırken, ‘Batman Petrolspor Fair Play Ödülünü’ ise Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç aldı. İstanbul Üniversitesinde düzenlenen ödül törenine Vali Deniz'in yanı sıra Futbol Hakemi Cüneyt Çakır, teknik direktörler ve spor camiasından birçok isim katıldı. Ödül töreninde konuşan Vali Deniz, Batman Petrolspor taraftarını ve kulübünü 2017 Yılı Fair Play ödülüne layık gören spor kamuoyuna teşekkür ederek: ‘Sporda da küfrün hiç olmaması için ‘Burası Batman, Burada Küfür Yok’ kampanyasıyla yola çıktık. Türbinlerde kadınlar, erkekler ve çocukların panayır havasında maç izlemesini istedik. Kulübümüz ve seyircilerimiz de buna destek verdiler. Batman'da başlatmış olduğumuz kampanya Türkiye spor kamuoyunda karşılık bulmaya başladı. Bunun diğer spor kulüplere de örnek olması temennisi içerisindeyiz. Bütün arzumuz ve isteğimiz, statlarda küfrün ve şiddetin olmadığı, hak edenin kazandığı müsabakaların olmasıdır’ dedi.”

Bu güzel gelişmeye lakayt kalmak istemedim. Emeği geçenleri ve futbolseverlerimizi tebrik ediyorum.

Uzun süre önce bir yazımda, bu centilmenliğimize şöyle dikkat çekmiştim: ‘Göztepespor ile Türkiye Kupa karşılaşması yapılacağını duyduğumda, bu maçı kaçırmak istemedim. Çünkü Göztepespor, yaklaşık yirmi yıl önce Batman’ı süper lig yolunda elemişti. Stada gelen seyirci kitlesi iyi idi. Göztepesporlu futbolcular sahaya çıkınca, Batmanlıların alkış ve tezahüratıyla karşılaşacaklardı… Eminim çok şaşırmışlardır... Batmanlı futbolseverlerin centilmenliğinden haberdar değildirler... Batman Petrolspor eğer Göztepe sahasına çıksaydı, orada belki küfür ve hakaretlerle karşılaşacaklardı… Batman Petrolspor taraftarları ise, “İki takım el ele, kol kola buraya” diyerek tezahüratta bulunuyor, konuk takımı alkışlıyorlardı…

Petrolsporlu futbolcular, “Burası Batman, Burada Küfür Yok” pankartını açarak sahaya çıkacaktı… Zaten o pankartın bir büyüğü de stad kenarında asılıydı. Batmanlı futbolseverlerin küfürlü tezahüratlarda bulunmamasını takdirle karşılıyorum. Futbolseverler, karşılamada Petrolsporu yalnız bırakmayan vali ve diğer il yöneticileri lehine de tezahüratlarda bulundu.

Şeref Tribünü tıklım tıklım doluydu. Haksız bir penaltı ve bazı sarı kartlar moralimizi bozdu.

Ancak 3 nefis golle Göztepe’yi kupada devre dışı bırakmayı başardık… Yayınlarını hiç sevmediğim bir özel televizyon kanalının canlı yayınladığı maç sonrasında da Göztepesporlu futbolcular alkışlandı. Centilmenlikte tavan yaptık. Batman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayabilecek bir karşılaşmaydı.”

Evet, o yazımla zaten küfür gibi çirkinliklere karşıtlığımı göstermiştim. Hep karamsar yazılar ve sorunlardan bıktık. Biraz da güzel gelişmelerden söz etmek istedim. Burası Batman, Burada Küfür yok… Nice güzelliklere.