*Ak Parti Batman İl teşkilatında yeni bir dönem başlıyor. Cumartesi gün ki miting ve kongreyle iyi bir performans gösteren İl Başkanı Murat Güneştekin’i, artık kolay olmayan bir süreç bekliyor.

*Batman’ın sorunları var; Tıp Fakültesi… 500 Yatak kapasiteli yeni hastane… Hava mania… Batman Üniversitesi’ne hayat verecek Dicle Üniversitesi üzerinde köprü… Bu talepler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karaca’ya da iletilmişti…

GÜNEŞTEKİN VE EKİBİ GÖREVDE

Murat Güneştekin, 3 yıl aradan sonra yeni yönetimiyle görevinin başında.

Daha önce de yazdığım yazıda Güneştekin’in, İl Başkanlığı sürecinde en güçlü aday olduğunu belirttim.
Gerçekten de Murat Güneştekin de karar kılınması; parti teşkilatının tümünde benimsenmişti.
Güneştekin, yeni yönetimin oluşmasında iyi bir performans sergiledi.
Milletvekili Ataullah Hamidi, kongre öncesinde iki listenin olmayacağına dikkat çekmişti ve Güneştekin’e destek verdi...
Yeni bir dönemde de ikinci kez Başkanlığa seçilen Güneştekin’in, mütevaziliği ve sakinliği kendisine verilen en güçlü destekti.
Kim ne derse desin; Murat Güneştekin’in, geçmişten gelen ve en büyük takdir aldığı mütevazi kişiliğini partide her zaman korumayı bildi.
Kendisine görev verildiğinde; İl yönetimi için yüzlerce kişi başvurdu, yönetim kurulu üyeliklerine talipli olanlarla bire bir görüştü.
Ve yeni yönetim listesini geçen Cumartesi kongrede açıkladı...
Kongre günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Yeni yönetim’e 2019 seçimlerinin de görevini hatırlatıyordu.
Yeni listede yıpranmamış ve genç isimlere yer verilmiş.
Şartsız sadakat beklentisiyle yapılan listeyle gidilen kongrede ‘Güneştekin’e partililerin tam destek verdikleri ortadaydı.
Kongre sürecini iyi değerlendirip, partililerden tam destek alan Güneştekin’in, şehrin artık acil sorunları için de Batman-Ankara arasında mekik dokumalı…

TALEPLERE KULAK VERMEK GEREK

Artık yeni dönemde taban siyasetinin burada devreye girip, teşkilatları bir arada tutacak şekilde yeni bir anlayışa kavuşması gerekir. Yeni yönetimin tabandan gelen taleplere de kulak vermesi gerekiyor.

Sözün kısası; AK Parti Batman İl teşkilatı yenilenmeye gitti. Daha da önemlisi il yönetiminin, Batman’ın meselelerine çözüm üretecek formüller bulmalı. Güneştekin başkanlığındaki yönetim, bunu başaracak altyapıya sahip.

Batman’ın gündemindeki Tıp Fakültesi, Hava mania, 500 yatak kapasiteli hastane, Batman Üniversitesi’ne hayat verecek Dicle köprüsü, Kuzey çevre yolu vb. yatırımlar 2019 seçimler öncesi gerçekleşebilir?

Batman gezisinde moral bulan AK Parti’nin üst düzey yetkililerine de İl Başkanı Murat Güneştekin, hatırlatıyordu;  “Bir daha ki gelişlerinde şehrimizin taleplerini hatırlatacağız.”
Kısacası, AK Parti Batman İl teşkilatında yeni bir dönem başlıyor…

RÜYA PROJE GERÇEKLEŞEBİLİR Mİ

Nedense bugüne kadar Batman çayı kıyısında halk için sağlıklı bir alan oluşturulmadı.
Bu anlamda DSİ’nin projesi yılların ihmalini giderecek bir proje gibi duruyor.
30 Kilometrelik bir alanda uygulanması planlanan projede halkın Batman çayı kıyısında rahatça gezebileceği yürüyüş ve bisiklet yolları, konaklama yerleri, amfi-tiyatro, modern lokantalar, piknik alanları, hobi ve doğal seyir alanları yer alıyor.
Bir kaç  yıl öncesinde bu proje yerel medyanın manşetlerine ‘rüya proje’ diye yansımıştı.
Bu rüya proje öyle veya böyle bir gün hayat bulacaktır.
Şunu de belirtmek gerekir ki; bu proje kesinlikle 5-10 kilometreyle sınırlı kalmamalıdır.
Sinan-Zilek köyünü de kapsayacak bir şekilde ele alınmalıdır. Balpınar ve Yeniköy sınırlarını da içine almalı.
Peki bu durumda projenin sahibi sadece DSİ olmamalı. Batman Belediyesi de mutlaka bu projede olmalı.
Böylesi büyük bir proje sadece DSİ ile sınırlı kalsa bu işin üstesinden gelebileceği bir proje olmaz. Bakın, yıllardır DSİ sorumluluğundaki projenin haline bakın.
Bu rüya proje, tüm Batman’ın, Batman Belediyesi'nin projesi olmalıdır.
Ancak o zaman rüya olmaktan çıkıp gerçekleşme yönünde önemli bir adım atılabilir...