Batman'ın sağlık alanında üvey evlat muamelesi gördüğü gerçeği herkesin, Batman kamuoyunun malumudur. Bu gerçeğe vurgu yapan, dikkat çeken o kadar çok yazı var ki örnek vermeyi bile gereksiz görüyorum.

Bir tek örnek vermek gerekirse yılan hikayesine dönen ve henüz hiçbir yatırım programına resmen alınmayan yeni hastaneyi gösterebilirim.

Pek çok kişi hep 500 yataklı hastane ifadesini kullanıyor, ama hiçbir zaman böyle bir yatırımız resmi belgelerde yer almadı...

İldeki son yıllarda gelmiş ve geçmiş tüm sağlık yetkililerinin kentimize yeni ve modern, ihtiyaca cevap verebilecek bir sağlık yatırımını istediğini, arzuladığını söylemeye bile gerek yoktur.

Ancak onların talepleri, istekleri hizmetin gelmesi için yeterli olmuyor.

Çünkü belirleyici olan, karar veren onlar değildir..

Başka malum siyasi güçlerdir...

**

**

Değerli Okurlar, sanmayınız ki yeni hastane için yorum yapıyorum.

Hayır, daha önceleri bu köşede hem de iki kez 500 yataklı hastaneyi artık yazmayacağıma dair yorum yaptım. O yazılarımda dayanaklarımı da açıkça beyan etmiştim.

6 Kasım 2018 tarihli gazetemizde, '500 yataklı hastaneyi artık yazmayacağım' başlıklı yazımdaki şu ifadelerimi hatırlatmak istiyorum: 'Bir gazetemizin, ‘Hastanemiz sanki ‘yok’ gibi diyerek; ‘Bakanlığın yatırım programında görülmüyoruz’ başlığıyla gündeme getirdiği haber tekzip edilmedi, ilgililer bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapma gereğini de duymadılar…

Programda olmayan sağlık yatırımlarını demek ki boşuna tartışıyoruz…

Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesine girerek, ‘Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Projeleri’ adı altında yapılan açıklamayı Batman kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum. 2020’ye kadar hiçbir projede olmadığımızı belgeleyen o açıklamayı bilgilerinize sunuyorum.'

O yazıma ulaşırsanız açıklamayı da göreceksiniz.

Sayısız kente kazandırılan yeni sağlık yatırımlarını belgesiyle açıkladığım söz konusu yazımın son iki cümlesi şöyleydi:

'Resmi bir açıklama yapılmadan ve belgesini de görmeden artık 500 yataklı hastane ile ilgili makale yazmayacağım.

Çünkü açıkça aldatılmak çok ağırıma gidiyor. Buyursun ilgililer beni tekzip etmek istiyorlarsa, yazıma cevap versinler…'

http://www.batmancagdas.com/500-yatakli-hastaneyi-artik-yazmayacagim-makale,13058.html

Bugün de aynı düşüncemi koruyorum...

DAHA İYİ KOŞULLARDA DİŞ TEDAVİ HİZMETİ...**

**

**

Saygıdeğer Okurlar, yazımın başlığından da anlaşılacağı gibi Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Duyarlı okurlarımız var. Bu kentin sorunlarının çözümü için iyi niyetle bizi arayıp, öneriler sunan veya tespitlerde bulunan okurlarımıza teşekkür ediyorum.

Bir duyarlı okurum başından geçenleri kaleme alıp, bana yazmış. Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne bu kadar yoğun ilginin olduğunu doğrusu bilmiyordum.

Bakınız duyarlı dostumuz neler söylemiş, noktası, virgülüne dokunmadan il yöneticilerimizin, seçilmişlerimizin ve bilgilerinize arz ediyorum: "12.07.2019 tarihinde batman ağız ve diş hastanesine sıra almak için saat 07.00 de vardım. Bir tanıdığımla karşılaştım. Bana sana sıra yetişmez dedi.

Ben niye dedim.
Ben dun saat 5.00 te geldim sıra gelmedi bugün saat 4.00 geldim.dedi.
Sıraya girmek için sıranın sonunu sorduğumda .sıra dışarıya kadar uzandığını gösterdiler.neyse gelmişken sıraya girdim. Saat 7.30 da memurlar gelip sıra vermeye başladılar. 7.45 te sıra kalmadı. Denildi. Yaklaşık 150 kişi kuyrukta sıra beklemişlerdi.sordun kaç kişi sıra aldı niçin bitti. Dediler 30 doktor var her doktora 2 kişi sıra verebiliyoruz.yani yaklaşık 60 kişi sıra alabildi geri kalanlarda ya ordan ayrıldı yada acil için sıra aldılar. Acilin yaptığı ya dış çekecek yada ilaç verecekmis.
hastaneye gitmeden birkac gün önce182 den randevu almak istedim bana 15 güne kadar randevular dolu sıra veremiyoruz.denildi.
Gozledigim kadariyla Batmana artık bu dış hastanesi yetmiyor.kapasitesi kaldirmiyor hergün yüze yakın insan mağdur oluyor
yetkililerin bir çözüm bulmaları gerekir..."

Evet, tespitler böyle. Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmetleri ücretsiz olduğundan yoğun bir başvuru olmaktadır. Vatandaşların geçmiş yıllarda olduğu gibi geceden kuyruklara girmesi, bu şekilde bir hizmet sunulmasını kabullenmek mümkün değildir...

Yine ilginin olması, yetersiz de olsa verilen hizmetin kaliteli olduğunun bir göstergesi olabilir. Bildiğim kadarıyla doktor sayısı daha da fazla. Yaklaşık 60 doktorun bilgileri merkezin internet sitesinde vardı.

Daha büyük, daha modern ve ihtiyaca cevap verebilecek bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne/hastanesine ihtiyacımız var. Bu hizmet için de diretmeliyiz. Sağlıkla kalınız.