Geçtiğimiz cumartesi günü Kuyubaşı Toki arkasında bulunan alana 18 bin fidan dikimi yapıldı.
Batman Üniversitesinin aracıyla gittiğimiz yerde etkinlik fena sayılmazdı. Ancak Cemiyet Başkanımız Arif Arslan ile kritik yaparken şu gerçekleri de ifade ettik.
Onca kalabalık çocuk o sıcakta perişan oldular. Bakan saat 13 sularında geldi alana. Zavallı çocuklar saatler öncesinden alanda bekletildiler.
İzci grubunun liderleri ikide bir komutlar veriyordu. Batman seninle gurur duyuyor, Batman sizi çok seviyor.
Bu tür ifadeler doğaçlama olsa bir anlam ifade ederdi. Ancak ısmarlama olunca 70’li yılların siyah beyaz Türk filmlerini anımsattı
Ayrıca durduk yere alkışlamalarda çok kötü bir görüntü veriyordu.
Ancak her şeye rağmen anlamlı ve güzel bir etkinlikti. Batman insanı yeşili seviyor ve korumayı öğreniyordu.
Bakan Şimşek’in de ifade ettiği gibi Evliya Çelebi Seyahatnamesinden bu bölgenin ormanlık bir alan olduğunu ifade etmişti.
Yazarımız Baykuş ile birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileriyle ilgili bir şeyler soracağımız vardı ama kendisini Çocuk Yetiştiricisi gibi bir sıfatla tanımlayan bayan hoca o kadar tutuk ve bir o kadar da depresif hareketler sergiledi ki ne dediğini bizim anlamadığımız gibi sanırım kendisi de anlamadı. Hâlbuki bu tür dezavantajlı çocuklara hocalık yapan insanların kendilerini insani ve sosyal konularda yetiştirmiş kişilerden seçilmiş olması gerekirdi. Yazık oluyor bu çocuklara, kimlere emanet?
Bakan ve Vali güzel konularda konuşmalar yaptılar.
Vali, toplamda bir milyon ağaç ekildiğini ifade etti. Ayrıca arazisi olanlara fıstık gibi getirisi yüksek fidanları Orman İşletme Müdürlüğü aracılığıyla bedava vereceklerini müjdeledi. Sonrasında sözü alan Bakan Şimşek dinimizde ve örfümüzde ağaç dikmenin ne kadar önemli bir konu olduğunu dile getiren göndermelerde bulundu.
Arif Abi’nin deklanşörüne yansıyan en güzel kare sanırım Emniyet Müdürünün 4 yaşlarındaki çocuğuyla yakalanan karesiydi. Emniyet Müdürü de olsa, paşa da olsa, vali de olsa sonuçta o bir insan, o bir baba. Tüm ilgili ilgisiz herkes “aman Bakan ile bir karede yer alayım” telaşındayken ve kendisi protokolde yer alması gerekirken Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan protokol çadırının onlarca metre gerisinde duruyor, emniyet ile ilgili görevini yerine getiriyordu. Üç çocuğunun en küçüğü olan Yavuz ile şakalaşıyor, kucağına alıyor, seviyordu. Tüm etkinlik boyunca gözlerden uzak ve yapmacıksız tek kare fotoğraf buydu.  Bakan Şimşek ve protokol üyeleri alandan ayrıldıktan sonra kalabalık da hızla dağılmaya başladı. Bu arada  Jandarma Komutanı Albay Batman Üniversitesinin yeni kampus alanını görmek istediklerini söyleyince Rektör Uluçam ve üniversite heyeti ile birlikte o bölgeye gittiler ve tabii ki bizde.
Üniversite inşaatları artık son aşamada. Orada da ağaç dikimi yaptık. Ancak eğitim yuvasında işçilik hiç iyi değildi. Zeminde meşe parke kullanılmıştı ve kendim biliyorum meşe parke bu sıcak bölgenin iklimine göre bir ürün değil. Şişer.
Ama sanırım Üniversite binası bir iş adamı tarafından hibe edilen bir tasarım. Batman insanına bir hediye. Bu yüzden de hediye için niye şöyle, niye böyle de denilemiyor. Gerçi henüz kesin kabul de yapılmış değil. Müteahhit de zaten kısa bir süre içinde eksiklikleri gidereceği sözünü verdi.   
Tüm Cumartesi günümüzü alan ağaç dikimi etkinliğinde gördüğümüz konular ve konuşulanlar bundan ibaret. Fidan dikimindeki herkesin dediği gibi “bu dünyada artık bizimde bir dikili ağacımız var”