*Batman’da doğan ve daha sonra başkentten birçok ülkeye yayılan FERNAS Şirketler Grubu, yurt içi ve yurtdışı projelerle adından söz ettiren marka bir firma. Fernas’ı bu günlere getiren isim kuşkusuz kanaat önderi-hayırsever iş adamı merhum Necat Nasıroğlu’ydu…  Vefatının üzerinden 10 ay 1 hafta geçti. Çalışması odası dün gibi korunuyor. Büyük oğulları Muzaffer ve Ferhat Nasıroğlu, baba yadigarı olarak gördükleri o çalışma odasını olduğu gibi koruyorlar. Muzaffer ve Ferhat Nasıroğlu: “Biz, bu odayı yaşamımızın sonuna kadar babamızdan kaldığı gibi koruyacağız” diyorlar…

*Geçenlerde yolumuz FERNAS’a düştü. Ziyaret ettiğimiz Muzaffer ve Ferhat Nasıroğlu, babaları merhum Necat Nasıroğlu’nun adını yaşatmaya kararlılar... Merhum Nasıroğlu’nun çocukları hayır işlerinden de geri kalmıyorlar. Üretim odaklı çalışmayı ilke edinen saygın iş adamları Muzaffer ve Ferhat Nasıroğlu’nun verdikleri mesajlar anlamlıydı: “Bizler yaşadığımız sürece babamızın adını yaşatacağız…”

FERNAS’I BUGÜNLERE GETİRDİ
Ankara Yıldız’daki FERNAS Şirketler Grubu’nun kurucusu, kanaat önderi ve hayırsever iş adamı Necat Nasıroğlu, 8 Ocak 2018 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Merhum Nasıroğlu’nun ölüm yıl dönümüne 2 ay 1 hafta kaldı.

Vefatında ülkenin ekonomisine yön veren iş insanları ve siyasette tanınan simalar ile bölgede binlerce kişi Kayabağı köyündeki cenaze törenine katılmıştı. Kanaat önderi merhum Necat Nasıroğlu’nu unutmak mümkün değil.

Vefatının üzerinden aylar geçmesine rağmen hala bölgeye yaptığı yatırımları konuşuluyor.

77 Yaşında hakkın rahmetine kavuşan Nasıroğlu’nun yıllarca başında olduğu FERNAS, kendini ispatlayan bir şirket.

Geçenlerde yolumuz FERNAS’a düştü. Yıldız’daki FERNAS Şirketler Grubu’nun Genel Müdürlük binasındaydık.

Babalarının izinde olan saygın işadamları Muzaffer ve Ferhat Nasıroğlu, daha büyük projelere imza atabilmenin çabası içindeler.

Son dönemde Manisa-Soma’daki kömür işini üstlenen FERNAS, önemli projeleri hayata geçiriyor.

ANKARA’DAKİ ODASI…
2 Yıl önceydi... Bir ziyaret için gittiğimiz başkentte FERNAS’ın kurucusu ve bu şirketi bugünlere getiren Hacı Necat amcayı ziyaret etmiştik. Çalışma odasında her şeyini paylaştığı büyük oğulları Muzaffer ve Ferhat’la bir arkadaş gibi sohbet ediyordu.

Ziyaretçilerine çalışma odasının kapısını sonuna kadar açıyordu merhum Nasıroğlu.

Batman’daki Nasıroğlu İş Merkezi’ndeki sıcak ortam nasılsa başkentte de aynı ortamı oluşturmuştu Necat amca…

Batman’da biri ziyaretine gittiğinde her türlü imkanı da sunardı Necat amca.

Namaz vakti geldiğinde hemen seccadesini serer, ibadetini yapardı.

Bilge insandı... Asla dedikoduyu sevmezdi.

Hep insanların çalışmasını ister ve kafalarını yeniliklere yormalarını isterdi.

Çalışma masasında FERNAS’ın bölgeye kazandırdığı gıda projesinden tutun da diğer işlere kadar her işi gözden geçirirdi.

Çocuklarının hepsine güvenirdi ve hepsinin bir arada olmasından da mutlu olurdu Necat amca.

Hiç unutmuyorum, eski bölge milletvekillerinden birinin ziyaretinde o’na ben de eşlik etmiştim. Necat amca ve Ferhat beyle birlikte gittiğimiz o eski vekille; eski günleri ve bölgenin örf adetlerini içeren o içten sohbet hala belleğimde.

Ferhat Nasıroğlu, merhum babasının odasını bize açtı.

Bir anda o 2 yıl öncesinin sohbeti ve bizi karşılaması film şeridi gibi gözümün önünden geçti.

Çalışma masası aynı şekilde duruyor… Hiçbir eşyaya dokunulmamış, her şey yerli yerinde. Odanın girişinde portesinin önünde anlamlı bir yazı vardı. Necat amcanın çalışma odasında ‘Fatiha’ okuduktan sonra ayrıldık odadan.

“BABAMIZIN ADINI YAŞATACAĞIZ”
FERNAS’ta önemli işlere imza atan başarılı iş insanı Muzaffer Nasıroğlu, hafta sonu olmasına rağmen geç saatlere dek makamında yapılacak işleri gözden geçiriyordu. Kardeşi Ferhat’la bir arkadaş gibi sohbet eden Muzaffer Nasıroğlu, mütevaziliğini elden bırakmıyor ve babasının izinden gitmeye çalışıyor.

Gerek Muzaffer bey gerekse de Ferhat beyin aile büyüklerinden aldıkları saygı ve sıcaklığı yüz ifadelerinden anlamak mümkün.

Onlar marka firmalarını üretim odaklı büyütüyorlar.

Hem hedeflerinde merhum babalarının hayır işlerini daha koordineli ve büyük bir organizasyonla sürdürmeyi planlıyorlar hem de Necat amcanın adını yaşatmaya yönelik örnek işlere imza atmanın uğraşı içindeler Nasıroğlu kardeşler.

Elbette büyüklerinin aralarında olmamasının burukluğunu yaşıyorlar ama bu büyük şirketi de daha iyi yerlere taşımak için bir an olsun işlerinin başlarından ayrılmıyorlar.

Necat amcayla özdeşleşen klasik Mercedes aracı Batman’da garajda tutuluyor, çok sevdiği Jeep’ini ise oğlu Bengi kullanıyor.

Kayabağı köyündeki aile mezarlığında çevre düzenlemesi hazırlıklarının sürdüğü şu günlerde ayrıca merhum Necat amcanın ölüm yıldönümü için bir dizi hazırlık başlatılmış...

50 Yıl gibi bir süreçte Batman ve ülkeye marka şirketler kazandıran merhum Necat amcanın ismi her daim yaşayacak...