Adalet ve Kalkınma Partisi, önümüzdeki yerel seçimi için Batman’ın ilçe ve beldelerinde göstereceği adayları açıklaması an meselesi. Haftalar öncesinden Batman Belediye Başkan adayını açıklayan AK Parti’de şimdi de gözler ilçe ve belde başkan adaylarında…

Batman’ın ilçe ve beldelerinde yeni bir heyecan yaratmak isteyen AK Parti’nin, mevcut belediye başkanlarının yanı sıra bazı yeni isimlerin de listede olabileceği konuşuluyor. Hemen her gün farklı isimler gündeme geliyor…

HERKESİN KULAĞI BAŞKENTTE

31 Mart 2019 yerel seçimler yaklaştıkça birçok İl’in ilçe ve belde Belediye Başkan adayları açıklandı. Batman’da önce AK Parti Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin’in adaylığı açıklandı. Şimdi de gözler aday gösterilecek İlçe ve Belde Belediye Başkanlarına çevrildi...
Geçen Pazar günü de ilçe ve belde belediye başkan adaylarının duyurulacağı söylendi. Aday tanıtım toplantı tarihinin de açıklanması an meselesi. Batman’ın 10 ilçe ve beldesinde AK Partili Belediye Başkanlarından kaçı devam edip etmeyeceği de listelerin açıklamasıyla ortaya çıkacak.
Batman’ın ilçelerinde 3 dönem kuralına takılan Başkan yok gibi.
AK Parti’de ilçe ve belde başkan adayların tümü başkentten gelecek habere kilitlendi. Listenin netleştiği şu günlerde her gün farklı isimlerden söz edilmiyor değil.
Bu yıl ilçe ve beldelerde olan heyecan, henüz kent merkezinde yaşanmadı.
Adayların açıklanması eli kulağında.
Anladığımız kadarıyla AK Parti, diğer illerde olduğu gibi Batman’da da ilçe ve beldelerde yeni bir heyecan yaratmak istiyor.
Bu nedenle aday tespiti biraz zaman aldı.

TERCİHLER TAMAM
Beldelerde aday tercihlerinde daha çok Milletvekili ve İl teşkilatının tercihlerine önem verileceği söyleniliyor.
Bir süre önce bazı ilçe ve beldelerde anketler yapılmıştı.
O anketlerin sonuçları Genel Merkez ile İl teşkilatında… Artık bu saatten sonra her şey başkentten gelecek habere kalmış aday adayları için. Aslında AK Parti’de il teşkilat başkanı ya da ilçe başkanlığını yapanlara da vefa var.
Eski İl Başkanı Murat Güneştekin, daha önce Milletvekili adayı idi... Şimdi de Belediye Başkan adayı. Güneştekin’in partisine bağlılık anlamında bir mesajı var: ‘Bizler birer dava adamıyız. Bize ne görev verilirse hazırız…” Gerek ilçe gerekse de belde başkan adayları arasında daha önce ‘başkan’lık yapanlar bir adım önde gibi.
Bu da, AK Parti’de siyaset yapanlara ileriye dönük umudunuzu yitirmeyin mesajı olarak algılanabilir.
Kısacası AK Parti’nin Batman ilçe ve belde belediye başkan adaylarında heyecan dorukta…

********************

“EN GÜZEL YILLARIM BATMAN’DA GEÇTİ”

Dün telefonumuzun ucunda yıllar öncesinde Batman’a sağlık alanında hizmet veren Doktor Fırat Kızılkaya vardı… Dr. Kızılkaya’yı belki şimdi ki jenerasyon bilmez, tanımaz. O, eski Batman’ın saygın doktorlarındandı. 1979 ila 1996 Yılları arasında SSK eski Batman Hastanesinin yanı sıra TMO, PTT ve Kurtalan Çimento fabrikası gibi kurumlarda da hekimlik yapan Dr. Kızılkaya, bu şehirde iz bıraktı. Halen Konya-Yeniceoba’da mesleğini yürütüyor Dr. Fırat Kızılkaya…

Batman Çağdaş’ın ‘Batman’ın fotoromanı’ nostalji köşesindeki fotoğraf, Dr. Kızılkaya’yı duygulandırmıştı.

Sabah erken saatlerde telefonla konuştuğumuz Dr. Kızılkaya, duygu doluydu:
“1987 Yılında Hasankeyf girişinde bir grup arkadaşla SHP lideri merhum Erdal İnönü’yü bekliyorduk. Aramızda Batman’ın 90’lı yılları öncesinin politikacıları da vardı. Ne yıllardı... Meslek hayatımın en güzel yılları Batman’da geçti. O dönemi öyle bir özledim ki, anlatamam. Cumhuriyet meydanının eski manzarası ve şimdi ki Çamlıtepe mahallesinin kurulduğu o tepeleri görünce duygulandım. Geçmişe dalıp gittim. Eğer eski gençliğim olsaydı, tekrar gelip o güzel şehre seve seve hizmet verirdim. O yıllar ne güzeldi Batman…”

Bu şehirde daha önce hizmet veren Valisi, Kaymakamı, yöneticisi, bürokratı, doktoru ve de hekimi, bu gazetenin günlerdir sizlerle buluşturduğu ‘Batman’ın sararan’ fotoğraflarını görünce, bu şehrin nereden nereye geldiğini fark edebiliyor.

Bu şehrin yarısına tanıklık yapan Batman Çağdaş’ın farkı da bu…