Batman’da elektrik faturanızı ödemeye gittiğinizde tıpkı eski Türk filmlerinin unutulmaz repliği “Allah affeder, ben affetmem” muamelesiyle karşılaşırsınız
Vahşi kapitalist sistem, her millete, her ulusa bir şekilde sirayet etmiş ya, Diyarbakırlı da olsan, Marks’ın Germen ırkından da olsan fark etmez
Bir zamanlar kısaca adı TEK olan elektrik idaresi, bilmem kaçıncı kez isim değiştirerek son halini almış ya, bize de genelde birkaç harften oluşan bunları ezberlemek kaldı.
Diyarbakırlı bir firmanın aldığı ve tahsilât yaptığı Batman elektrik veznesi Allah’a emanet
Olay örgüsü şöyle;
İçerde bir faturam var, birde henüz son günü gelmemiş bir faturam daha
Ödemeye gittim, ikisini de tahsil edin dedim.
Veznedeki güzel insan (hakikatten de güzel bir abimiz) bir faturamı geciktirdiğim için Açma-Kapama bedeli olarak 20 TL ödeyeceğimi ama bunun da sonraki faturaya yansıyacağını bildirdi
Hâlbuki henüz açma kapama olmamıştı
Gecikme var ama elektriklerimiz halen yanıyor dedim ama mevzuat öyleymiş
Diyarbakırlıymış adı bahtiyar şarkısını youtube’dan ilgili Diyarbakırlı firmaya ithaf ediyorum
Benden keseceğiniz o 20 TL’lik para amiyane tabirle “zehir zıkkım olsun”
Kapitalist bir anlayışla sergilenen 20 lira açma kapama cezasını ben helal etmiyorum
Bu güne kadar bir tek liralık kaçak elektrik kullanmadım. Faturalarımın ederinden de bu belli
Üstelik kaçak kullananlara da bunun hem kul hakkı olduğunu, hemde ekosisteme zarar olduğunu yazılarımda ifade ettim
Ama Allah affeder, ben affetmem repliğinde olduğu gibi Diyarbakırlı Elektrikçi benden 20 TL kesecekmiş.
Bir tek faturam bile ödenmemiş değil, gecikmiş olabilir ama ödenmemiş değil
Kaçakta kullanmadım.
Bu kadar iyi bir portföye sahip Zoraki Müşterinize (ki rekabet olmayınca zoraki müşteri olunuyor) bu şekilde bir uygulama reva mıydı?
Mesela denilebilirdi ki; bu abonemiz tıkır tıkır tüm faturalarını ödemiş. Üstelik fatura bedelleri de gayet uygun. Hadi biz bir kıyak yapalım ve diyelim ki açma kapama bedelini sizden almayacağız.
 Ki kesilmemiş bir elektriğin, gelmemiş personelin, harcanmamış araba benzininin ve heba edilmemiş personel meşguliyetinin nesinden açma kapama bedeli tahsil edilir, anlayabilmiş değilim.
Çünkü elektrik kesilmedi, personel eve gelmedi, araçların eve gidiş gelişi olmadığından araçlarınız benzin yakmadı, personeliniz evimizde kablolarımız kesmek için gelmediğinden ve dolayısıyla bunun için de zaman harcamadı. 
Ayrıca zaten gecikme gün başına faiz yemiyor musunuz? Zaten kanuni bile olsa açma kapama adı altında alınan para niçin alınır o zaman. Çatır çatır gecikme faizi yemiyor musunuz?
Buna rağmen diyelim ki dediniz biz jest olsun diye bu açma kapama bedelini istemeyelim, ayıptır, günahtır. Bunu da kamuoyu ile paylaşalım. Böylelikle kurumsal marka imajı yaratmış bir firmanın müşterileri de belki bu olaydan etkilenir ve sırf 20 liralık ekstre bedeli ödememek için zamanında borçlarını öderler.
Ama nerdeeeee?
Yıl 1970’ler. Başrollerde Behçet Necar. Sarışın hatunun yanında iki metrelik dev bağırıyor. Allah affeder ben affetmem, uleeennnn
Yıl 2014. Başrollerde Diyarbakırlı firma, Batman’da açma kapama bedelini tahsil ediyor ve mevzuata uygun bağırıyor. Allah affeder ben affetmem
Bu arada kaçak kullanan insanlara halen aynı söz; Kullandığınız kaçak enerjiyle ekosisteme büyük zarar veriyorsunuz.
Ama diğer önermeme gelince; Kul hakkı, (Diyarbakırlı firma), helal meselesine gelince. Bu saatten sonra bana ne? Artık bu konuda size söyleyecek bir sözüm yok. Camii imamları söylesin.
Son söz, benden her ne ad altında alınıyor olursa olsun, hangi mevzuata göre tahsil ediliyor olursa olsun, ben bu parayı size helal etmiyorum.