**Trafik terörü, yollarda durmak bilmiyor. Pazar gecesi saatler 21.00’i gösterirken telefonumuz acı acı çaldı. Batman-Siirt çevre yolundaki siren sesleri güzergah sakinlerini ayağa kaldırmıştı. Siren sesleri hayra alamet değildi. Batman’a 9 kilometre uzaklıktaki Kösetarla (Krediye) köy yolu önünde uçakların bile rahat inebileceği yerde korkunç bir facia vardı.

**İki özel otonun ön kısmı paramparça olmuştu. Ortalık kan revan içindeydi. Manzara tek kelime ile korkunçtu. Hafif ticari araçta çoğu çocuk 10 kişi feci şekilde yaralanmıştı. O araçta 4 kişi, diğer araçta ise sürücü yaşamanı yitirdi. Karayün köyünde dün matem vardı. Bir ocak sönmüştü. Köyün ileri gelenlerinden Feremez Göntek de geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşama veda etmişti. Cenazelerin toprağa verilmesi sırasında o eski mezarlık ana-baba gününe dönüştü. Görnü ailesinin acısını binler paylaşıyordu.

TRAFİK TERÖRÜ
Batman-Beşiri karayolu OSB güzergahı, yer yer uçakların rahatlıkla iniş yapabileceği alana sahip. 4-5 aracın yan yana geçebileceği o güzergahta öyle ilginç olaylar yaşanıyor ki sormayın gitsin.

Hala zemini mucurlu olan bu yol güzergahında görünmez kazalara önceki akşam belki de en acısı eklendi…

Komşu il Siirt’te inşaat boyacılığı yapan 39 yaşındaki Turan Görnü, yanına aldığı 7 yaşındaki oğlu Mustafa, 30 yaşındaki iki çocuk annesi yengesi ve 16 yaşındaki yeğeni Helin Danış’ı, Siirt’e götürecekti. Hafta sonu köyüne gelen Görnü, nereden bilecekti ki Beşiri yönünden gelen ve uzaktan akraba olan Agit Turhan’ın kullandığı otoyla kaza yapabileceğini…

Kadere bak…

Tesadüfün böylesi olur mu!

 İki özel otodaki kazanın korkunç bilançosu 5 ölü, 7 yaralı…

BİR KÖ YASTA
Güney Raman çevre yolunun hemen karşısında Karayün köyü var. Bu köy de yakında Batman’ın bir mahallesi olmaya aday…

Nisan’ın 2. Haftasında baharın kokusunu iyice hissettirdiği ve her tarafın yemyeşil olduğu ovada dün hüzün vardı…

Feci kazayı duyan Batmanlı yüzlerce kişi hak’kın rahmetine kavuşan köyün ileri gelenlerinden Feremez Güntek ile Görnü ailesinden trafik canavarına kurban giden 4 kişinin cenaze törenindeydi.

1 Günde 5 canı toprağa veren Karayün köylüleri yastaydı…

16 Yaşındaki Helin’in babası Enver Danış, cenaze tabutuna sıkı sıkıya sarılmıştı. Ailesinin geçimini zor şartlarda sağlayan Enver  Danış, büyük çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyordu. Sinir krizleri geçiren o acılı babanın mezardaki manzarası yürek yaktı.

Karayün’deki mezarlıkta ağıtlar yükseliyordu...

Gözyaşı döken köylüler, hayatların baharında trafik canavarına kurban gidenler için yastaydı.

Trafik terörü 5 canı aldı.

Gençler, çocuklar, anneler ve aile reisleri trafiğe kurban gidiyor.

Batman-Beşiri karayolunda son dönemlerde kazalar da ciddi artış var. Bu yol güzergahının zemini yıllardır mıcırlı…

Bekli de bu mıcır yüzünden görünmez kazalara yenileri ekleniyor..

Umarız, karayolları artık bu yol güzergahına gerekli önlemleri alır…

Karayün köyündeki cenaze töreninde yaşanan o acıyı tarif etmek çok zor...

Allah geride kalanlara sabırlar versin.