*Son dönemlerde Batman’ın sağlık yatırımları açısından diğer illere oranla son sıralarda olduğuna dikkat çekiyoruz. Eğer zamanında bu şehrin yetkilileri ve ilgili mercileri arasında ‘anlayış birliği’ olsaydı, belki de şimdilerde 500 yataklı hastanenin açılışını konuşur olacaktık…

*Yeni hastanenin ‘yer’ tartışmaları 4-5 yıl sürdü. Bu yer arayışı meselesi Batman’a kaybettirdi. Yaklaşık 10 aydır göreve başladığı Batman’da sorunlara duyarlılığıyla bilinen Vali Hulusi Şahin’in, yeni hastanenin yerini netleştirmesiyle artık herkes bu yatırımın programa alınmasını dört gözle bekliyor…

YER TARTIŞMASI OLMASAYDI…
Geçmişteki yetkili, siyaset dünyasındaki isimler ve ilgililer şayet Batman’a yapılması planlanan bu önemli sağlık yatırımının fotoğrafına daha büyük bakabilselerdi, belki de şimdilerde Batman’da 500 yatak kapasiteli hastanenin açılışını konuşacaktık.

Sağlık Bakanlığı’nın Batman’da yapımını kararlaştırdığı yeni hastane için ‘yer’ tartışmaları tam 5 yıl sürdü.

Bu yüzden de bölgede Batman dışındaki büyük illerin çoğu ‘Şehir Hastane’lerine kavuştu.

Elazığ, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da yeni ‘Şehir Hastaneleri’ sağlık sektörünün adeta can simidi oldu.

Batman’da yapımı süren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bile bazı nedenlerden ötürü zamanında tamamlanamadı. Bu yılın sonunda bile bu hastane tamamlanırsa sevineceğiz.

Bu şehirde yatırımlara nedense zamanında başlanmıyor ve bitirilmiyor.

Sorunlara duyarlılığıyla bilinen Vali Hulusi Şahin, yeni hastanenin ‘yer’ tartışmalarına son verdi. Güney Çevre yolundaki yeni stadyum bitişiğinde 113 dönümlük alan artık yeni hastanenin.

KAYBEDECEK ZAMAN YOK
Evet, Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a yapmasını kararlaştırdığı yeni hastane için artık kaybedecek bir dakikamız bile yok.

Bundan böyle ‘Hastane orada olsun, burada olsun’ tartışmaları da geride kaldı artık.

5-6 Yıl öncesinde bazı çevrelerin ‘Yeni hastane bize yakın alanda olsun’ çekişmesiyle bu yatırım geciktikçe gecikti. Şimdilerde hastanenin yeri, projesi ve taslağı hazır.

Bu yatırımın artık yeni yılın programına alınması herkesin beklentisi. İhale aşamasına gelen bu önemli yatırımın daha fazla gecikmemesi için etkili ve yetkililer harekete geçmeli.

375 Yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi, tam dolulukla çalışıyor. Hatta kapasitesinin üzerinde hasta alıyor. Bu hastanede bırakın yoğun bakım yatağını, hasta yatağını bulmakta şükür ediyorsunuz. Ameliyathane ve servislerde sıra bulunamadığı için günler sonrasına gün veriliyor.

Kısacası bu şehrin yeni hastane için zaman geçirilmeden programa alınmasının zamanı geldi, geçiyor.

**************

MESUT BİR EĞİTİMCİYDİ

Batman’ın saygın bir simasını daha kaybettik.

Yılları eğitim camiasında geçti. Hem öğretmenlik hem de idarecilik yaptığı dönemlerde Mesut Sipahioğlu, parmakla gösterilen saygın eğitimcilerdendi.

Sipahioğlu ailesi, yıllar önce komşu ilçe Kurtalan’dan Batman’a yerleşmişti. Bu saygın ailenin fertleri esnaflık, eczacılık ve eğitimcilik yaptı. Ailenin önde gelen isimlerinden İzzet Sipahioğlu, yıllarca Midyat garajında eczane işletmeciliği yaptı. Sipahioğlu ailesi, bu şehrin saygın esnafları arasındaydı.

Yine aile fertlerinden Mesut Sipahioğlu ise kendisini eğitime adamıştı.

2005 Yılında Bayındır mahallesinde eğitim-öğretime acılan Metin Bostancıoğlu okuluna ‘Müdür’ olarak atandığında başarılı çalışmalarıyla dönemin Valisi Haluk İmga tarafından ‘takdir’le ödüllendirilmişti. Kenar mahalledeki bir eğitim yuvasını başarılarıyla kent merkezindeki okulların önüne taşımıştı.

66 Yaşındaki Mesut Sipahioğlu, emekli olmuştu ama eğitimden kopmamıştı. Özel eğitim kurumlarına da katkısı olan Sipahioğlu, geçen hafta sonu geçirdiği beyin kanaması sonucu aramızdan ayrıldı. Her yönüyle örnek bir eğitimci olan Mesut Sipahioğlu’nun mekanı cennet olsun, örnek bir eğitimci olarak hep anılacak.