Batman Valisi Hulusi Şahin, ‘Kardelen Mahallesi’ olarak bilinen Emekli TOKİ konutlarına hizmet verecek Aile Sağlık Merkezi’nin açılışında önemli mesaj veriyordu: “500 Yatak kapasiteli yeni hastaneyi bu bölgeye yapacağız…”

Yeni hastane için bir başka gelişme de başkentte gerçekleşiyor. Milletvekili Ziver Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ediyor ve ilk işi de Batman’a yapılması geciken yeni hastanenin akıbetini soruyor. Bunlar 2019 öncesi önemli gelişmeler…

VALİ ŞAHİN, YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ
Batman Valisi Hulusi Şahin’le geçen günlerde yaptığımız görüşmede şehrin gündemindeki sağlık yatırımları için umut dolu mesajlar vermişti.

Yoğun ziyaretçi temposuna rağmen Vali Şahin, etkinlik ve açılışları kaçırmıyor.

Önceki gün Kardelen Mahallesi Emekli TOKİ konutlarındaki Aile Sağlık Merkezi’nin açılışını yapan Vali Hulusi Şahin, kentin gündemindeki sağlık yatırımları için de anlamlı mesaj veriyor:
“Emekli TOKİ alanı gelişen bir bölge. Burası şehrimizin gelişen ve büyüyen yüzü. 500 yatak kapasiteli yeni hastanemizi bu bölgede yapacağız. Ayrıca Dicle nehri üzerinde Mardin’e bağlanılması planlanan yeni yol güzergahına yönelik proje üzerinde de duruyoruz.”

Vali Şahin’in, bu mesajları o bölgede oturan semt sakinlerini sevindiriyor.

Eğer önceki yönetici ve politikacılar, tam 3 yıldır yeri hazır olan hastanenin için ‘Burası olmaz, başka yer’ dememiş olsalardı, şimdi belki de 500 yatak kapasiteli hastanenin kaba inşaatı tamamlanmış olurdu.

BİR GİRİŞİM DE ANKARA’DAN
Batman Milletvekili Ziver Özdemir de 500 Yatak kapasiteli hastanenin, Batman için ne kadar acil bir yatırım olduğunun farkında.

Daha önce de bu sağlık yatırımının gecikmemesi için önceki Sağlık Bakanı ile görüşen Milletvekili Özdemir, hastane projesinin hızlandırılmasını istemişti.

Vali Şahin, Emekli TOKİ’de sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptığı saatlerde başkentte Milletvekili Ziver Özdemir’den de 500 yatak kapasiteli hastane için yaptığı girişimlerle ilgili basın açıklaması yerel gazetelere ulaşıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Halil Erdemir’i ziyaret eden Milletvekili Özdemir, Batmanlıların beklediği 500 yatak kapasiteli hastanenin akıbetini soruyor.

Özdemir de geciken bu sağlık yatırımlarının artık hayata geçirilmesinin gerektiğini söylüyor:
“Hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek sağlık yatırımlarının takipçiyiz. Sağlık Bakanı ve Yardımcısıyla yaptığımız görüşmeler olumlu geçti…”

Bu girişimler kuşkusuz olumlu.

Batman, hak ettiği sağlık yatırımlarına adım adım kavuşacak gibi…

BATMAN’IN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI YOK
Batman Valisi Hulusi Şahin, tespit ettikleri acil sorunların projelerini hayata geçireceklerini belirtiyor.
Gördüğümüz kadarıyla bir ayı aşkın süredir Batman’da görev yapan Vali Şahin, Batman’la ilgili bir takım çalışmalar yapmış…
Bunları masaya oturup da yavaş yavaş şekillendiriyor artık…
Özellikle sağlık yatırımlarında Batman’ın artık mesafe alması içinde daha önce gündemdeki Hastaneden Tıp Fakültesi’ne ve Araştırma-İhtisas’tan yeni yol güzergahına kadar planlanan yatırımlar bu şehirde hayat bulması bekleniyor…
Bu tespit edilen sorunlar çözüldüğünde Batman rahat nefes alacak.
Bundan sonra Batman’ın hedefinde öncellikli yatırımlar olmalı…
Vatandaş, bu şehrin acil taleplerinin gerçekleşmesini istiyor.
Doğrusu Batman’ın da kaybedeceği bir dakikası yok.
İlgili ve yetkililerinin, bu yüzden, çok kısa bir süre içinde şehrin acil ihtiyaç duyduğu yatırımları başlattırmaları gerekir…