*Batman'ın ilk günlük gazetesi günlerdir şehrin dününü yansıtan tarihi kareleri okurlarıyla buluşturuyor. Bugün ise çok anlamlı bir gün. 500’üncü günde yine Çağdaş okurlarına petrol şehrinin nereden nereye geldiğini anlatan kareler sunuyor...

*Batman Çağdaş'ın 36 yıllık arşivinde kimler yok ki... Batman’ın eski Kaymakamları, Valileri, ilk il müdürleri ve de toplumun seçkin simalarının o eski kareleri görünce hüzünleniyoruz. Aramızda olmayanları da rahmetle anıyoruz...

HÜZÜNLENDİREN KARELER

Bu hafta sonu Batman'ın ilk günlük gazetesi Çağdaş 36. yıla ‘merhaba’ diyecek.

70 Yıllık Batman'ın geçmişinin yarısına tanıklık yapan Çağdaş; tam 500 gündür okurlarına bu şehrin dününü anlatan fotoğrafları sunuyor.

Petrol şehrinin geçmişine ait ne kadar eski kareler varsa, okurlarıyla paylaşmayı bir görev biliyor Çağdaş…  O sararan karelere baktığınızda kimi sima aramızda yok.

Bazılar hakkın rahmetine kavuştu. Bazıları da göçtü bu şehirden.

Ama hala diyaloglarını bu şehirden koparmayan çok değerli simalarda yok değil…

ESKİ DOKTORUN DUYGUSU

Geçenlerde ‘İlçe’ döneminde SSK Batman Hastanesi’nde hekimlik yapan Dr. Fırat Kızılkaya, 30 yıl öncesi fotoğrafını görünce bir hayli etkilenmişti.

Değerli ağabeyimiz Dr. Fırat Kızılkaya, ağlamaklı bir ses tonuyla konuşuyordu:

"Yaşım 65'i geçti. Eğer o eksik gücümde olsaydım, inanın tır kiralayıp evimi Batman'a getirirdim. Ne güzeldi o eski Batman. Meslek hayatımın en güzel günleri Batman'da geçti..."

Boğazında düğümlenen kelimeler Dr. Kızılkaya'yı bir hayli hüzünlendirmişti.

FARKINDAKILIK YARATAN KARE

1992-93 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan Zeki Şanal, geçenlerde ‘Nostalji’ köşesindeki karesinden çok etkilenmişti.

1993 Yılında ‘Çevre günü’nde Kültür Mahallesinde Eğitim Vakfı İlkokulu öğrencileri Şanal'ı ziyaret etmişti.

Dönemin Okul Müdürü İsmet Onat ve yardımcısı Sadettin Vergili'nin eşlik ettikleri ilkokul öğrencileri arasında bir kız öğrenci, Vali Şanal'a sürpriz yapmıştı.

Bakın o kareyi gören eski Vali Şanal neler diyor:

"Öncelikle ülkemiz ve dünyanın öncellikli sorunları başında yer alan çevre kirliliği konusunda öğrenci bir evladımız ile farkındalık yaratacak bu anı beni çok mutlu etti..."

KOÇAKLAR: “DOSTLUKLAR HEP YAŞASIN”

1998-2000 yılları arasında Batman Valiliği yapan eski Danıştay üyesi Temel Koçaklar, bakın neler yazmış:

“Geçen yılları bugünlere taşıyan anılara ve fotoğraflara çok teşekkürler. Geçen yılları hafızamızda yaşattınız. Birlik, beraberlik, saygı, sevgi ve dayanışma anlayışı içinde geçen yıllardı. Yıllar geçiyor. Geriye baktığınızda beraberinizde taşıdığınız sıcak dostluklular... Bu dostluklar hep yaşasın...”

Nostalji her zaman güzeldir.

İşte yerel medya farkındalık yaratan Batman Çağdaş; bu ‘Nostalji Köşesi’nde bu dostlukları yaşatıyor.

Batman Çağdaş, sararan arşiviyle hep dostlukları yaşatmaya çalışacak.

500 Gündür şehrin ‘dününü bugüne’ yaşatmaya çalışan ‘Çağdaş’ bu şehrin belleğidir…