Yüzüklerin Efendisi filminin serisi 5 Ordunun Savaşı günümüz dünyasına ne kadar da benziyor

Bunu ben değil ünlü Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut söylüyor.

Geçenlerde bir TV programına konuk olan Bulut çok ilginç saptamalarda bulundu. 1954’te Gaziantep’in İslahiye İlçesinin Kerküt Köyünde dünyaya gelen Bulut yakından takip edilmesi gereken bir isim.

Bulut şunları ifade ediyordu; Hadisler var Suriye savaşı ile ilgili olarak. Rusların içine gireceği ve katliamların tırmanacağı bu savaşı Hazreti Muhammed (S.A.S) 1400 sene önce Allah’ın izniyle bize bildirdi. Bu savaş Yüzüklerin Efendisi filminin 5 Ordunun savaşı gibi çok büyük bir savaş olacak. Dünya nüfusu 7 milyardan 1,5 milyona inecek. Yani bugün yaşayan insanların % 99’98’i yok olacak.

Evet dostlar, 3. Dünya Savaşı kapıda

Eğer böyle giderse Hadislerde bir uyarı olarak nakledilen o korkunç savaş olacak.

Baksanıza Teoman’ın şarkısında da dediği gibi Ordular Saf  Olmakta.

Bir tarafta Rusya, İran, Esed, Hizbullah

Öte taraftan Türkiye’nin de içinde bulunduğu Koalisyon güçleri

Ayrıca geçtiğimiz günlerde İslam Ülkelerinin yeni bir ordu girişimi vardı. Teröre Karşı İslam İttifakı ordusu. Bu ordu Şiileri içine almazken bir tek Sünnilerden olması da ilginç. Sünni ittifak denseydi bir sorun olmayacaktı ama oluşumun tamamen Sünnilerden olması ve İslam Ordusu denmesi, Şiilerin de olması gerekirken olmaması. Aslında olmaması da gayet doğal. Zira İran askerleri ve generalleri ile  Lübnan Hizbullah militanları İslam’dan zerre nasip almamış Esad için savaşmıyorlar mı? O zaman taktik doğru ama isim biraz ters durmuş gibi.

Mynet.com haber portalının yazısı (http://www.mynet.com/haber/dunya/terore-karsi-islam-ittifaki-samimiyetsiz-koalisyon-2226490-1 16/12/2015)

Teröre karşı İslam ittifakı şu ülkelerden oluşuyor;

 S. Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen.

 

"Kurulan bu koalisyon hakkında sorulması gereken bir dizi soru var: 'Terör hastalığıyla mücadele' derken tam olarak kim kastediliyor? Vahabi Suudi devletinin temellerini oluşturan doktirini savunan IŞİD mi, Katar'ın desteklediği Nusra Cephesi mi? Sünni Yemen Cumhurbaşkanı'nın terörist ilan ettiği Şii Husiler mi? Ayrıca bu koalisyonun İran'la nasıl bir diyaloğu olacak? Bu koalisyonun finansmanını kim, nasıl yapacak? ve en önemlisi neden Sünni koalisyonu kuruluyor da bir İslam koalisyonu yaratılamıyor?"

Bulut’un kurmuş olduğu vahim tablo sunucu bayan tarafından şaşkınlıkla izlenirken içleri rahatlatan bir açıklama geldi yazardan; aslında bunun olması kader ama olmaması da kader olabilirmiş. Yani Rabbil Alemin sonuçları sebeplere bağlamış. Bizi uyaran hadislere dikkat eder ve rasyonel davranabilirsek bu facia yaşanmayabilir. Ama yok biz bildiğimizi yaparsak sonuç tüm devletler için yıkıcı olacaktır.

Yazdığım yazılarda sürekli hümanist davrandım.

Ülkemi sevdiğim gibi her halkı da savundum.

Ülkemin üzerinde kara bulutlar dolanmakta.

Ruslarla bir savaş olması durumunda, bu domino etkisi gösterebilir.

Konvansiyonel silahların yanı sıra nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar da mümkün.

Ayrıca bazı yakın yerleşkelerde de durum içler acısı. Okullar tatil edildi. Felluce, Musul, Türkendağı tarzı görüntüler.

Ne hendek isteriz sokaklarımızda, ne tank.

Allah sonumuzu hayır etsin, inşallah.